АПА

442 пъти е летял Борисов ,,без придружители,, с Авиоотряд 28

Председателят на анкетната комисия за полетите на Авиоотряд 28 Венцислав Лаков обясни, че от справката на РВД става ясно, че в периода 2009-2013 бившият премиер Бойко Борисов е осъществил 422 полета или както атакистът се изрази "повече от година и половина бившият премиер е бил във въздуха".

Прочети още: 442 пъти е летял Борисов ,,без придружители,, с Авиоотряд 28

Акция "Медузите" на Цветан Цветанов излезе 44 000 евро на България

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) присъди във вторник 40 000 евро обезщетение на семейството на депутата от БСП Борислав Гуцанов заради репресията, на която те бяха подложени от МВР по време на акция "Медузите". Делото пред Страсбург бе водено от адвокатската кантора "Екимджиев, Бончева и Черничерска". Отделно държавата ще трябва да плати 4000 евро разноски по делото.

Прочети още: Акция "Медузите" на Цветан Цветанов излезе 44 000 евро на България

Орлов мост не ви е бащиния, изригна Сидеров към протестиращите

Националистите от „Атака" се събраха на протест пред парламента. От партията обявиха, че протестът им е мирен. Въпреки намерението за мирен митинг обаче, лидерът на националистите се закани симпатизантите му да протестират така, както се осъществяват ежедневните протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

Прочети още: Орлов мост не ви е бащиния, изригна Сидеров към протестиращите

Бивша депутатка подписала вота на недоверие

Скандал с поредния вот на недоверие, който ГЕРБ внесе срещу кабинета, може да го отмени. Настояща и бивша депутатка от групата на Бойко Борисов са сложили подписите си под искането, научи "Всеки ден".
В деловодството на парламента ГЕРБ са завели парафите и на Йоана Кирова, която напусна пленарната зала миналата седмица, и на наследничката й Снежана Дукова.

Прочети още: Бивша депутатка подписала вота на недоверие

Партията на СКАТ поиска централата на СДС

Националният фронт за спасение на България (НФСБ), чийто лидер е собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов, е поискал да бъде настанен в централата на СДС на „Раковски” 134. Партията е хвърлила око на емблематичния за прехода офис, след като получи право на държавен имот срещу символичен наем, тъй като покри изискването на вота да получи поне 1% от гласовете.

Прочети още: Партията на СКАТ поиска централата на СДС